Algemene info

Algemene informatie Camping Stadspark Groningen

Let op! Boeken voor 2023 is pas mogelijk vanaf 1 november 2022. U kunt het contactformulier invullen voor het maken van een boeking.

Vanaf februari tot 15 maart is de camping geopend voor campers in de weekenden. Oftewel, op vrijdag gaat de poort om 12.00 uur open en op zondag gaat de poort om 12.00 uur dicht. Vanaf 15 maart tot 1 november is de camping weer regulier open.

Terrein en ligging

Camping Stadspark Groningen is een 6 ha. grote camping gelegen in het Stadspark van Groningen op ongeveer 3,5 km van het stadscentrum. De camping heeft 110 stroomaansluitingen(4-6 A.), waarvan er 25 geschikt zijn voor campers vanwege de verharde ondergrond. Naast deze plaatsen beschikken we over een viertal velden(zonder stroomaansluitingen) voor het plaatsen van tenten. Auto’s mogen niet geparkeerd worden op de velden, maar altijd op nabij gelegen parkeerplaatsen. Caravans worden door de leiding van de camping geplaatst. Op het terrein bevinden zich 2 toiletgebouwen, restaurant ‘Eethuys Stadspark’ en de receptie. Het terrein is volledig omgeven door water en heeft 1 ingang gelegen aan de Campinglaan.

De camping ligt in het Stadspark, een 140 ha. groot park aan de zuidwest zijde van de stad Groningen. Ooit is het park aangelegd door een groot industrieel de heer J.E. Scholten. Naast een mooie wandellocatie heeft het park een aantal markante plekken zoals de drafbaan(tevens evenementen locatie), het Stadspark paviljoen(tegenwoordig Ni Hao) en een erg grote kinderboerderij met speeltuin.

Het unieke van Camping Stadspark Groningen is de landelijke omgeving op een steenworp afstand van de Grote Markt van Groningen waar het altijd bruist! Daarnaast is ook de provinciegrens met Drenthe zeer nabij(minder dan 5 min. fietsen). Oftewel, als uitvalsbasis voor mooie fietstochten door Drenthe is de camping ook zeer geschikt!

Mocht u in de gelegenheid zijn een fiets mee te nemen – doe dit! Op de fiets is alles dichtbij in Groningen.

Camping

De camping is jaarlijks geopend van 16 maart tot 1 november. Nieuwe gasten kunnen zich dagelijks aanmelden tussen 12.00-22.00 uur. Vertrekkende gasten dienen voor 12.00 uur de camping verlaten te hebben. Voor al aanwezige gasten is de receptie dagelijks geopend van 9.00-18.00 uur(maart t/m juni, september en oktober. In de maanden juli en augustus is de receptie geopend van 9.00-20.00 uur.

Naast het grote aantal plekken voor passanten zijn er ook ieder jaar enkele seizoenplaatsen beschikbaar. Mocht u daar interesse in hebben dan kunt u contact opnemen met de camping telefonisch gedurende het seizoen en daarbuiten per mail.

De tarieven van de camping zijn terug te vinden op de website onder de titel Tarieven. Belangrijk om te weten is dat een overnachtingprijs voor caravans/campers/grote tenten tot stand komt m.b.v. het plaatstarief(incl. 2 personen en vervoermiddel). In alle andere gevallen worden de onafhankelijke delen apart berekend.

Bij de prijs inbegrepen is het gebruik van warm water/douchen. Tevens is er WIFI aanwezig in een ruime straal rond de receptie en het restaurant. Gebruik van het draadloze netwerk is gratis.

Helaas zijn er geen gasflessen meer te krijgen op de camping en er is geen kampwinkel meer. Op de receptie kunt u broodjes bestellen voor de volgende dag en zijn er gekoelde dranken te koop.

Achter beide toiletgebouwen is een mogelijkheid tot het legen van het chemisch toilet. Daarnaast is er midden op het terrein een camper serviceplaats voor het legen/vullen van de watertank.

Belangrijke regels op de camping zijn de volgende:

• Huisdieren zijn toegestaan op de camping, mits aangelijnd en ze andere gasten niet tot last zijn.
• Overige huisdieren kunnen worden toegelaten in overleg met de leiding van de camping.
• Auto’s zijn niet toegestaan op de velden.
• De poort is geopend van 8.00-22.00 uur.
• Bezoekers dienen zich te melden en buiten de poort te parkeren.
• Na 22.00 uur dient het rustig te zijn op de camping.
• Voetballen en andere spelvormen zijn op de kampeergedeelten niet toegestaan.
• Gasten verblijven op het terrein op eigen risico. De beheerder kan niet aansprakelijk worden gesteld
voor schade aan of diefstal van goederen of persoonlijk letsel.
• Caravans langer dan 7 m. zijn niet toegestaan.
• Verblijf op de camping is uitsluitend toegestaan op basis van recreatief gebruik(geen permanente
bewoning).
• In gevallen waarin het reglement niet voorziet kan de beheerder nadere maatregelen treffen.

Het volledige reglement is op te vragen bij de receptie. Naast dit reglement is Camping Stadspark Groningen aangesloten bij de brancheorganisatie Recron en volgt de camping haar regels. 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Wanneer u per trein of bus vanaf het Centraal Station komt kunt u het beste lijn 3(Leek) of lijn 4(Roden) nemen en uitstappen bij de halte Kranenborg. Vanaf deze halte is het ongeveer 10 minuten lopen naar de ingang van de camping via de Campinglaan vanaf de Peizerweg. U zou ook kunnen lopen. Dit is een wandeling van ongeveer 35 minuten. De snelste en leukste route is door het park. Vanaf het station gaat u naar het Emmaviaduct. U vervolgt de route vanaf het viaduct naar beneden richting de Parkweg. Daar slaat u rechtsaf richting de ingang van het park(Concourslaan). Wanneer u de bordjes camping volgt kan het niet mis gaan.
Op de plattegrond is de dichtstbijzijnde bushalte aangegeven.

Auto

Wanneer u met de auto/camper komt is het belangrijk te weten dat het park officieel maar 1 ingang heeft aan de zuidkant(A7), Jan Evert Scholtenlaan. Komt u uit het zuiden(A28) of oosten(A7) dan is het de afslag 36A. Komt u uit het westen(A7), dan is het afslag 36. Zodra u de ingang van het park bereikt volgt u de campingborden. Mocht u op navigatie ons willen bereiken dan is het verstandig niet ons adres in te voeren(Campinglaan 6), maar voert u Jan Evert Scholtenlaan of Mulock Houwerlaan in. Veel navigatiesystemen leiden u anders naar de ingang vanaf de Peizerweg en deze is voor auto’s niet toegankelijk.