km van Camping Stadspark

Martinikerk

De Martinikerk is een bezoek meer dan waard. Het is een kerkgebouw met een rijk verleden dat al begint in het jaar 1220. Sporen hiervan zijn nog volop terug te vinden. Binnen herken je bouwstijlen uit verschillende eeuwen en er zijn prachtige muur- en gewelfschilderingen. Het orgel, uit 1480, behoort tot de mooiste en bekendste barokorgels ter wereld.

Op de plek van de Martinikerk stond rond het jaar 800 al een houten kerk. Rond het jaar 1000 werd deze vervangen door een tufstenen gebouw. De basis van de huidige Martinikerk is een romanogotische kruisbasiliek die in de eerste helft van de dertiende eeuw werd gebouwd. In de loop der eeuwen is de kerk veelvuldig aangepast en verbouwd, net als de kerktoren.

Als de kerk open is zijn er rondleidingen. Speciaal voor kinderen is er een zoektocht naar de schat van Sint Maarten en je kunt de kerk beleven met het vergeten verhaal over de arm van Johannes de Doper. Een spannende ontdekkingstocht door het gebouw waarin film en werkelijkheid met elkaar verweven worden.

Openingstijden:
In de maanden mei t/m december is de kerk meestal geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Let op: dit is niet altijd zo, laat u van tevoren goed informeren om te voorkomen dat u voor een dichte deur staat.

Adres:
Martinikerkhof 3
9712 JG Groningen

Bron: www.toerisme.groningen.nl