27 t/m 31 Oct 2017 Hele dag
km van Camping Stadspark

Groningen: een echte marktstad

Groningen is een echte marktstad. Er zijn twee centrale markten te vinden in het centrum van Groningen: de Grote Markt en de Vismarkt. Daarnaast zijn er zeven wijkmarkten actief.

Elke dinsdag, vrijdag en zaterdag is er 8:00-17:00 markt op de Vismarkt (tegenover de Korenbeurs). De Vismarkt wordt op deze dagen omgetoverd tot een waar ‘versplein’, waar een ruime keuze aan groente, fruit, verse vis, kaas, kip, vlees en allerlei artikelen die hiermee te maken hebben te vinden is. Op woensdag 9:00-17:00 en elke eerste zondag van de maand 12:00-17:00 is op de stoep naast de Vismarkt en bij de Akerkhof een kleine, maar wel langgerekte markt met een grote diversiteit aan artikelen.

Elke dinsdag, vrijdag en zaterdag 9:00-17:00 en donderdag 10:00-18:00 op de Grote Markt een compacte markt gesitueerd rondom het prachtige stadhuis. Aan de noordzijde tegenover V&D vindt u een grote verscheidenheid aan kleding en aanverwante zaken. Aan de zuidzijde tussen beide markten staan diverse kooplieden met snacks en kunt u aan de statafels op uw gemak het tussendoortje opeten. Ook tussen beide markten nog kleding, sieraden en diverse andere artikelen.

Naast de markten in het centrum zijn er nog markten te vinden in de wijken.

Beijum
Op donderdagochtend is er een wijkmarkt in Beijum. Op de parkeerplaats in de kern van het onlangs prachtig verbouwde winkelcentrum vindt u de kramen. Het is een kleine markt met een gevarieerd en uitgebalanceerd aanbod. Groente, fruit, vis, kaas, brood, kip, bloemen en kleding. De kramen staan gezellig opgesteld en de kooplieden hebben altijd tijd voor een praatje.
De markt is er van 8.00 uur tot 13.00 uur.
Parkeren kunt u op de parkeerplaats voor het winkelcentrum. Loopt u door het winkelcentrum heen, dan komt u op de markt uit. Ook de bus stopt op een steenworp afstand van de markt.

Lewenborg
In Lewenborg staan de marktwagens op woensdag 13:00-18:00 opgesteld op de parkeerplaats bij het winkelcentrum. In het winkelcentrum neemt u de uitgang bij opticien Hensbroek en dan loopt u zo de markt op.
Het is een kleine markt met een gevarieerd aanbod, bloemen, fruit, kip, vleeswaren, vis snoepgoed, kaas en allerlei naaibenodigdheden. De kramen staan in een rechthoek opgesteld en het looppad is lekker ruim. Ook voor mensen die zich wat moeilijker bewegen, is deze markt goed te bereiken. Parkeergelegenheid is er volop, ook vlak achter de kramen, en de bus stopt vlakbij.

Paddepoel
In de wijk Paddepoel vindt u op woensdag 8:00-13:00 de markt op het parkeerterrein ter hoogte van de fietsenstalling vlakbij de uitgang van het parkeerterrein. Op deze markt staan hoofdzakelijk food-kramen.
Het aanbod bestaat uit aardappelen, groente, fruit, vleeswaren, kip, vlees, brood en kaas.
De kramen staan in een rechthoek opgesteld zodat u gemakkelijk bij de kramen langs kunt lopen over een breed pad. Ook voor klanten die wat moeilijker ter been zijn is deze markt prima te bereiken. Parkeerruimte is er volop en vlakbij de hand  en ook de bus stop op een steenworp afstand.

Vinkhuizen
De wijkmarkt in Vinkhuizen is één van de oudste wijkmarkten van de stad Groningen. De markt staat hier op donderdag van 13:00 tot 18:00 en is opgesteld aan de buitenzijde van het prachtig vernieuwde winkelcentrum. Het aanbod van artikelen is zeer groot en compleet. Van vers tot kleding, alles is aanwezig. U kunt heerlijk winkelen op een ruim pad tussen de winkels en de marktkramen door. Van de wijkmarkten is dit de grootste met de meest ruime sortering. Rondom de markt zijn volop parkeerplaatsen en ook de bus stopt voor de deur.

Overwinningsplein
Woensdagochtend staat er op het plein een gezellige markt. Een kleurig lint van diverse kramen fleuren dan het anders zo kale plein op. Vooral veel verse artikelen, zoals groente, fruit, bloemen, vis en kaas zijn er verkrijgbaar. De sfeer is gezellig en gemoedelijk.
Parkeren kunt u in de vakken t.o. de winkels en in de straten rondom het winkelcentrum. Ook de bus stopt eigenlijk voor de ‘deur’.

Hoogkerk
Op het parkeerterrein bij Albert Heijn in het centrum van Hoogkerk is iedere donderdagmiddag van 13:00 tot 18:00 markt. Het is een kleine, maar knusse markt met een gevarieerd aanbod. U kunt een visje eten, een bloemetje kopen en op uw gemak kleding uitzoeken. Natuurlijk ontbreken ook een goed gesorteerde fruitkraam en de vleeswaren en de kaas niet. De kraam met kippecialiteiten is een verhaal apart. Deze is zeer ruim gesorteerd, u weet echt niet wat u ziet, zoveel keus! De markt is opgesteld in een rechthoek met een ruime inloop vanaf de straatkant. Ook het pad tussen de kramen is lekker breed.
Uw auto kunt u kwijt op het parkeerterrein, dat aansluit bij de mark en de bus stopt bijna voor de deur. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn, is het marktterrein prima bereikbaar.

Bronnen: https://gemeente.groningen.nl/ en http://marktstadgroningen.nl